Повернутися до звичайного режиму

Організація харчування

/Files/images/02_kopiya.jpg

На виконання ст. 20, 21 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 01.10.2012 № 590 «Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)» із змінами, з метою забезпечення безпеки харчової продукції, продуктів харчування та ефективного функціонування системи НАССР у закладі дошкільної освіти з 20.09.2019 року введено в дію постійно діючи процедури, засновані на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)


Організація харчування у ЗДО

Питання організації харчування дітей у закладах дошкільної освіти було і залишається одним з актуальних. Раціональний режим харчування, збалансованість раціону є основними умовами для підвищення захисту дитячого організму до захворювань, нормального росту та розвитку дітей, які тут виховуються.

Харчоблок закладу забезпечений достатньою кількістю кухонного посуду, інвентарю, обладнанням.

/Files/images/zvt/Рисунок4.png

/Files/images/zvt/Рисунок5.png

У дитячому закладі рекомендується триразове харчування. На час проведення оздоровчих заходів в раціон харчування додатково додають фруктові соки

/Files/images/zvt/Рисунок6.png

Оформлені інформаційні куточки на харчоблоках та в групах, які містять:

щоденне меню з переліком страв ї їх виходом;

рекомендації батькам

інформацію про постачальників;

корисні поради щодо харчування;

графік видачі їжі та води;

таблиці з визначенням об’єму порції, що мають отримати діти кожної з вікових груп

/Files/images/zvt/Рисунок7.png

Кiлькiсть переглядiв: 1496