Організація харчування
На виконання ст. 20, 21 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 01.10.2012 № 590 «Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)» із змінами, з метою забезпечення безпеки харчової продукції, продуктів харчування та ефективного функціонування системи НАССР у закладі дошкільної освіти з 20.09.2019 року введено в дію постійно діючи процедури, засновані на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)
Організація харчування у ЗДО
Питання організації харчування дітей у закладах дошкільної освіти було і залишається одним з актуальних. Раціональний режим харчування, збалансованість раціону є основними умовами для підвищення захисту дитячого організму до захворювань, нормального росту та розвитку дітей, які тут виховуються.
Харчоблок закладу забезпечений достатньою кількістю кухонного посуду, інвентарю, обладнанням.
У дитячому закладі рекомендується триразове харчування. На час проведення оздоровчих заходів в раціон харчування додатково додають фруктові соки
Оформлені інформаційні куточки на харчоблоках та в групах, які містять:
щоденне меню з переліком страв ї їх виходом;
рекомендації батькам
інформацію про постачальників;
корисні поради щодо харчування;
графік видачі їжі та води;
таблиці з визначенням об’єму порції, що мають отримати діти кожної з вікових груп